Voor wie is het bedoeld?

Je komt volledig tot rust tijdens een zachte lichaamsmassage, die met liefdevolle aandacht wordt gegeven. Naast een ontspannend effect kan aromatherapie massage worden ingezet ter ondersteuning van lichamelijke klachten als stress, slapeloosheid of vermoeidheid. De heerlijk geurende olie geeft de massage een extra dimensie en heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest.

Wat houdt het in?

Bij aromatherapie massage wordt gebruik gemaakt van een basisolie vermengd met 100% natuurlijke (etherische) oliën op basis van bloemen, planten, kruiden of houtsoorten. De geur van de olie stijgt via je neus naar je hersenen, in het gebied waar humeur en emoties worden bepaald. Hierdoor wordt je gemoedtoestand beïnvloed, hoe jij je voelt. De werkzame stoffen komen daarnaast via de huid terecht in je lichaam en zorgen voor een hernieuwde balans. Bij stress kiezen we voor een geur die zorgt voor ontspanning, bij vermoeidheid juist een geur die een stimulerende werking heeft. We gaan samen bekijken welke etherische olie jou kan ondersteunen bij specifieke klachten of je kiest gewoon een geur die je lekker vindt. Voorbeelden van etherische oliën zijn lavendel, eucalyptus, wilde marjolein en sinaasappel.

Wat is het effect?

Aromatherapie massage draagt bij aan een algehele verbetering van de gezondheid. Het inademen van de geur heeft een gunstige invloed op je welbevinden. Door de wrijving wordt de olie in de huid gemasseerd en worden de gevoelszenuwen gestimuleerd. Hierdoor verbetert ook je lichamelijke welzijn. Het gebruik van etherische oliën in combinatie met zachte massagetechnieken zorgt ervoor dat je je na afloop van de behandeling heerlijk ontspannen voelt. Mooie bijkomstigheid is dat etherische olie een voedend effect heeft op de huid, zodat deze zich herstelt en zacht en soepel wordt.