Voel je thuis-massage

Zwangerschapsmassage (Lomi Lomi Hapai) / Mama massage

 

Jouw zwangerschap is een mooie, bijzondere periode in je leven. Het brengt ook veranderingen en drukte met zich mee, waardoor je lichamelijke ongemakken en emotionele spanningen kunt ervaren. Een zwangerschapsmassage verlicht deze ongemakken en zorgt voor meer rust en balans. Als jij ontspannen bent, werkt dit ook door naar je ongeboren kindje(s). Vanaf de 12e week van je zwangerschap tot aan de bevalling kan deze massage veilig worden gegeven.

Wat houdt het in?

Lomi Lomi Hapai is een traditionele Hawaiiaanse massagevorm, die met veel aandacht en liefde wordt gegeven. Zachte en soms krachtige lange strijkingen met handen en onderarmen zorgen ervoor dat je heerlijk ontspant. Het biedt ondersteuning en verlichting bij alle ongemakken die gevoeld kunnen worden tijdens de zwangerschap. Uiteraard bespreken we voorafgaand aan de massage jouw specifieke wensen. Er wordt rekening gehouden met het vermijden van bepaalde drukpunten.

Door de speciale massagetafel met borst- en buikuitsparing kun je de massage heerlijk comfortabel op je buik liggend ondergaan. Je voelt dan even het gewicht van je buik niet en doordat je rug en schouders ontspannen liggen, kunnen deze goed behandeld worden.

Wat is het effect?

Lomi Lomi Hapai verlicht niet alleen lichamelijke klachten. Ook emotionele spanningen verminderen, zoals onzekerheid en angst voor de bevalling. Ontspanning van de moeder werkt door naar de ongeboren baby, dus een zwangerschapsmassage is goed voor moeder én kind!

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage vele positieve effecten heeft:

  • ontspanning van het lichaam, stimulering van een betere nachtrust
  • vermindering van stress, spierklachten en lage rugpijn
  • vermindering van zwelling in enkels, voeten en handen
  • vermindering van kans op spierkrampen en spataderen
  • vermeerdering van zuurstofopname in het bloed
  • minder complicaties tijdens de bevalling

Mama-massage

Als je bent bevallen, helpt een massage om vermoeidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen te verminderen. Door het geven van borstvoeding en het dragen van de baby worden je nek- en schouderspieren extra belast. Massage verlicht deze klachten en zorgt ervoor dat je volledig ontspant. Vier weken na de bevalling mag je een massage ontvangen, bij een keizersnede na ongeveer zes weken.
Ook als je borstvoeding geeft kun je, door de speciale massagetafel met borstuitsparing, heerlijk comfortabel op je buik liggend de massage ontvangen.